top of page

Χαμογελάστε!!


Παγκόσμια ημέρα χαμόγελου η χθεσινή. Και όμως αν κοιτάξουμε γύρω μας θα συνειδητοποιήσουμε πως στις μέρες μας πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι χαμογελούν.


Ο συγγραφέας William Arthur Ward, έγραψε: «Ένα ζεστό χαμόγελο είναι η διεθνής γλώσσα της καλοσύνης». Και πραγματικά αυτό είναι! Είναι ένας πανέμορφος τρόπος επικοινωνίας που γεφυρώνει κάθε χάσμα και μικραίνει κάθε απόσταση…


Σε έναν κόσμο ο οποίος βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο φόβο, στην αγωνία και στην αποξένωση, το χαμόγελο σε έναν περαστικό πίσω από ένα τζάμι λεωφορείου, το χαμόγελο σε ένα παιδάκι που σε κοιτάζει με απορία, το χαμόγελο στο γκαρσόνι που σε σερβίρει σε ένα εστιατόριο, αποτελούν μικρά αλλά την ίδια στιγμή μεγάλα βήματα για την ενίσχυση της ανθρώπινης συνύπαρξης και την αύξηση της θετικότητας.


Έχουμε ξεχάσει να χαμογελάμε στους άλλους, έχουμε όμως ξεχάσει να χαμογελάμε και στον εαυτό μας.


Στις μέρες που διανύουμε και που οι μάσκες που όλοι φοράμε, κρύβουν το χαμόγελό μας, είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ να χαμογελάμε μόλις βρούμε την ευκαιρία. Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε τη θετική μας ενέργεια ψηλά, να τη μεταφέρουμε στους γύρω μας αλλά και να την νοιώθουμε έντονα και εμείς οι ίδιοι!! Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να περάσουμε όλη αυτή τη δοκιμασία! Μπορεί να μην μπορούμε να αγκαλιαστούμε, να φιλήσουμε ο ένας τον άλλο ή να έρθουμε πολύ κοντά.... Το χαμόγελό μας όμως μπορούμε να το χαρίσουμε... Ακόμη και πίσω από την μάσκα!


Ξυπνήστε χαμογελώντας στον εαυτό σας το πρωί στον καθρέφτη. Θα δείτε πόσο όμορφα θα νοιώσετε. Θα δείτε πόσο όμορφα θα κυλήσει το υπόλοιπο της μέρας σας.


Είμαστε όντα με συναισθήματα και έχουμε ανάγκη να εκφραζόμαστε, έχουμε ανάγκη να δείχνουμε την αγάπη μας στους άλλους. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το χαμόγελο!!


Σκεφτήκατε ποτέ πως το χαμόγελό σας μπορεί να αλλάξει τη διάθεση κάποιου συνάνθρωπού σας; Σκεφτήκατε ακόμη πως είναι ένας πολύ απλός τρόπος να αλλάξει και η δική σας διάθεση; Είναι επίσης και ένας πολύ αποδοτικός τρόπος να διώξετε τον αρνητισμό!!


Χαμογελάστε λοιπόν!!


Στιγματίστε με το χαμόγελό σας την κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή σας! Χαρίστε το χαμόγελό σας απλόχερα και σφραγίστε με αυτό, την κάθε συνάντησή σας, την κάθε καινούργια σας γνωριμία... Κάντε το πρωταγωνιστή στις συζητήσεις σας, και αφήστε το να κυριαρχεί σε κάθε σας συναπάντημα. Αφήστε το χαμόγελό σας να γίνει το πιο ξεχωριστό σας αποτύπωμα και να θυμίζει σε εσάς και στους άλλους πόσο όμορφη είναι η ανθρώπινη συνύπαρξη!


Χαμογελάστε λοιπόν!!


Είναι μεταδοτικό και δωρεάν!!


93 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page