top of page

Μπορείς να ΣΕ ακούσεις;

Έγινε ενημέρωση: 18 Αυγ 2022



Περίοδος καλοκαιρινών διακοπών. Όλοι απολαμβάνουμε λίγο τον ήλιο, λίγο τη θάλασσα… Άλλοι πάλι προτιμάμε το βουνό και άλλοι αράζουμε απλά σε ένα δωμάτιο του σπιτιού μας με αναμμένο το κλιματιστικό χαλαρώνοντας από την πολύβουη καθημερινότητα. Πολλοί επιλέγουμε ταξίδια στο εξωτερικό, σε προορισμούς που διαλέξαμε εμείς ή μας πρότειναν άλλοι.


Το καλοκαίρι πάντα έχουμε την τάση να ξεφεύγουμε, να κάνουμε αποδράσεις κάποιες μικρές και κάποιες μεγάλες…


Το σημαντικότερο όμως είναι να κάνουμε αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουμε ανάγκη! Αυτό που το σώμα και η ψυχή μας αποζητά. Και αν αυτή την περίοδο του χρόνου δεν έχουμε ανάγκη από ξεκούραση ή παύσεις, ας μην κάνουμε διακοπές απλά επειδή κάνουν όλοι.


Ας κάνουμε λοιπόν τις διακοπές μας, τις εκδρομές, ή τις εξορμήσεις μας, τη χρονική στιγμή που πραγματικά τις χρειαζόμαστε.


Όταν θέλουμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό ή στην οικογένειά μας είναι σημαντικό να αφουγκραζόμαστε την πραγματική ανάγκη που κρύβεται πίσω από αυτό το θέλω. Είναι σημαντικό να είμαστε παρόντες στη στιγμή, να εκπληρώνουμε εκείνο που η ύπαρξή μας αποζητά!


Θα ήταν καλό γενικότερα να μην παρασυρόμαστε από την τάση…


Ας μην κάνουμε πράγματα απλά επειδή τα κάνουν και οι άλλοι. Ας δουλέψουμε για να βρούμε ένα σωστό κανάλι επικοινωνίας με τον εαυτό μας που θα μας επιτρέπει να ακούμε το μέσα μας, να εντοπίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να ακολουθούμε τις επιλογές που μας εκφράζουν.


Προσπάθησε λοιπόν να ΣΕ ακούσεις! Να ΣΕ αφουγκραστείς!


Ο εσωτερικός διάλογος, η επικοινωνία με τον εαυτό μας, η κατανόηση των θέλω και των αναγκών μας είναι τα συστατικά για μια ισορροπημένη σχέση με την ύπαρξη μας αλλά και με τους άλλους γύρω μας!


Και αν δυσκολεύεσαι να κάνεις αυτό τον εσωτερικό διάλογο, βρες κάποιον που θα μπορούσε να σε βοηθήσει! Η προσωπική ανάπτυξη είναι πάντα επίκαιρη!!


Καλή επάνοδο!!


119 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page