top of page

Μήπως νοιώθεις ότι "έχασες" την ευτυχία;



Μήπως νοιώθεις ότι έχεις αποτύχει επαγγελματικά επειδή έχασες μια δουλειά ή δεν βρήκες αυτό που έψαχνες; Μήπως η συναισθηματική σου σχέση δεν πήγε καθόλου καλά και μόλις χώρισες από έναν σύντροφο ο οποίος εσύ θεωρούσες ότι μπορούσε να σου χαρίσει τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν; Μήπως τα οικονομικά σου δεν είναι καλά και νοιώθεις ότι αυτό είναι το εμπόδιο για να αποκτήσεις όλα όσα επιθυμείς: Ή μήπως εντελώς απροσδόκητα χάλασε μια φιλία πολλών ετών και αυτό σε έχει απογοητεύσει οικτρά και σε στεναχωρεί;

Είναι πολύ πιθανό να σου έχουν συμβεί τα πιο πάνω, να βιώνεις κάτι παρόμοιο ή ακόμη να έχεις βιώσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν και ακόμη αυτό να σε στοιχειώνει. Και αφού συμβαίνει αυτό, όλοκληρο ή ένα μέρος του εαυτού σου πιθανό να πιστεύει ότι έχεις «χάσει» την ευτυχία. Ότι δεν μπορείς να είσαι ολοκληρωμένος και ότι πάντα κάτι θα σου λείπει…


Κι όμως υπάρχουυν καλά νέα! Η ευτυχία δεν μπορεί να χαθεί γιατί πολύ απλά είναι παντα εκεί και δεν εξαρτάται από τίποτα και από κανέναν. Η ευτυχία είναι μια επιλογή, είναι οι μικρές ή/και μεγάλες στιγμές τις οποίες ανταμώνουμε σε έναν δρόμο ο οποίος βρίσκεται μπροστά μας και εμείς απλά θα πρέπει να επιλέξουμε να τον βαδίσουμε…


Πολύ συχνά εμείς οι άνθρωποι συνδέουμε την ευτυχία μας με υλικά αγαθά, με άλλους ανθρώπους, με καταστάσεις, με προϋποθέσεις. Κι όμως, η ευτυχία είναι μια έννοια η οποία δεν χρειάζεται να την κατανοήσεις ή να την εκλογικεύσεις. Δεν συνδέεται με την ύλη, δεν έχει να κάνει με άλλους ανθρώπους ούτε με καταστάσεις έξω από εμάς.


Η ευτυχία είναι μέσα μας. Η ευτυχία είμαστε εμείς! Η ύπαρξη μας ολόκληρη, ο τρόπος που σκεφτόμαστε, που λειτουργούμε και που καθημερινά επιλέγουμε να ζούμε τη ζωή μας.


Μοιάζει με ένα όμορφο σπίτι, με ένα καταφύγιο, το οποίο εμείς οι ίδιοι θα έπρεπε να χτίζουμε τουβλάκι τουβλάκι, αργά και σταθερά. Με έναν ρυθμό αμείωτο και χωρίς βιασύνη και με υλικά και χρώματα που εμείς επιλέγουμε σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα και γούστα. Δεν περιμένω κανέναν να βάλει το δικό του τουβλάκι στον τοίχο της ευτυχίας μου. Δεν περιμένω να συμβούν πράγματα για να συνεχίσω το χτίσιμο. Εγώ πρέπει να είμαι ο μάστορας, ο αρχιτέκτονας της δικής μου ευτυχίας.


Σκεφτείτε το και δείτε πόσο απλά μπορούν να γίνουν τα πράγματα! Αναγνωρίστε την αξία σας, αναγνωρίστε την ικανότητα σας στο να χτίσετε τη δική σας ευτυχία. Όλα έχουν να κάνουν με την αυτογνωσία και την ικανότητα μας να μπορούμε να λειτουργουμε χωρίς να εξαρτώμαστε από ανθρώπους, καταστάσεις και υλικά αγαθά. Η συναισθηματική μας ολοκλήρωση, αυτό που ονομάζεται Ευτυχία, είναι μια κατάσταση δικής μας αυτοπραγμάτωσης και ισορροπίας με τον εαυτό μας.


Από τις δικές μου εμπειρίες ζωής, αλλά και μέσα από τις συνεδρίες με τους πελάτες μου έχω διαπιστώσει ότι αυτό είναι πέρα για πέρα εφικτό. Η συνειδητή αποσύνδεσή μας από όλα όσα πιστεύουμε ότι ΘΑ μας κάνουν ευτυχισμένους, είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην αληθινή ευτυχία, αυτήν που εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε για μας. Είναι αυτή η αποσύνδεση που θα μας βοηθήσει να δούμε ξεκάθαρα όλα όσα ΤΩΡΑ μπορούν να μας χαρίσουν την ευτυχία.

Να ξέρετε ότι υπάρχουν τρόποι για να καταφέρετε αυτήν την αποσύνδεση, φτάνει να πάρετε την απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.


Και αν νοιώθετε ότι δεν μπορείτε, να είστε σίγουροι ότι πάντα υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει! Δεν έχεις «χάσει» την ευτυχία! Βρίσκεται εκεί... και απλά περιμένει να την συναντήσεις!!


780 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page