top of page

2020: Μια τέλεια-ατελής χρονιά!

Έγινε ενημέρωση: 31 Δεκ 2020



Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον αποχωρισμό μας από το 2020. Όλοι περιμένουμε να φύγει αυτή η χρονιά και ανυπομονούμε να έρθει η επόμενη, που θα «ξορκίσει» το κακό, θα φέρει την ελπίδα, και θα μας βάλει ξανά στην βολική μας καθημερινότητα.


Όμως προτού το αποχωριστούμε εντελώς, προτού το διώξουμε, ας σταθούμε για λίγο σε αυτά που μας δίδαξε…


Ας σταθούμε στα μαθήματα που πήραμε όλοι από μια χρονιά που έφερε καταστροφικές ανατροπές, «ξεβολέματα», πολλά απρόοπτα και απρόσμενες αλλαγές στις ζωές όλων μας.


Μαζί με τον πόνο και τη θλίψη που σκόρπισε σε όλο τον πλανήτη, το 2020 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά που ένωσε τους λαούς με έναν απρόβλεπτο και ανορθόδοξο τρόπο.


Μέσα από τις προκλήσεις που έφερε μπροστά μας, μας ανάγκασε να στραφούμε προς το μέσα μας, προς τους εαυτούς μας, τους αληθινούς μας εαυτούς, τους αυθεντικούς! Ήταν μια χρονιά που μας ανάγκασε να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες μας και να αγαπήσουμε περισσότερο τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας, να συνειδητοποιήσουμε πόση αξία έχει μια αγκαλιά, ένα φιλί μια χειραψία... Ήταν μια χρονιά που μας έκανε να εκτιμήσουμε τα μικρά και απλά πράγματα που η ζωή μας χαρίζει απλόχερα και που μέχρι πρόσφατα ήταν για μας δεδομένα…


Το 2020 ήταν μια τέλεια-ατελής χρονιά! Ήταν μια χρονιά δύσκολη, με προκλήσεις και απώλειες… Μέσα όμως από τις ατέλειες της ήταν μια διδακτική και πολύ εποικοδομητική χρονιά που μίλησε στις ψυχές των ανθρώπων!

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο είχα μόλις τελειώσει από δύο συνεχόμενες ατομικές συνεδρίες Life Coaching με δύο ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με επέλεξαν για να δουλέψουμε μαζί και για τις οποίες είμαι πολύ περήφανη. Η καθεμιά τους μοιράστηκε μαζί μου τις πιο κάτω σκέψεις-διαμάντια:


- «Δεν χρειάζεται να υπάρχει παντού το τέλειο! Μέσα από τις ατέλειες μαθαίνεις!»


- «Και αν πέσεις και λυγίσεις, δεν σημαίνει ότι χάνεις από την αξία σου! Συνεχίζεις να είσαι μια υπέροχη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα!»


Τι σοφά λόγια! Πόση αλήθεια κρύβουν και πόσο αντιπροσωπευτικά είναι σε σχέση με τη χρονιά που μας αφήνει!


Και ναι, 2020 δεν ήσουν τέλειο! Αλλά μας δίδαξες πολλά! Μας λύγισες αλλά δεν μας έσπασες! Γιατί μέσα από όλο αυτό που ζήσαμε, ενωθήκαμε και βγήκαμε πιο δυνατοί! Δεν χάσαμε από την αξία μας ως άνθρωποι, αλλά αντίθετα, αναδείξαμε τις βαθύτερες μας αξίες!


Και ναι, 2020 είχες και εσύ την αξία σου, μέσα από τις πολλές σου ατέλειες!


Πραγματικά, ήσουν μια χρονιά που μας έκανες να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της εύκολης και ανέμελης μας ζωής που ως ένα σημείο ίσως να κυλούσε μέσα σε μια επικίνδυνη απάθεια, μηχανικά, μέσα σε μια ρουτίνα άγευστης και άοσμης καθημερινότητας…


2020 σου είμαι ευγνώμων, που με έφερες πιο κοντά στην αλήθεια μου, στην αφύπνισή του αυθεντικού μου εαυτού! Σου είμαι ευγνώμων που με βοήθησες να ανακαλύψω όλα όσα έπρεπε να εκτιμώ πραγματικά στη ζωή και που με έκανες να καταλάβω ότι στην ουσία τίποτα δεν έχει αξία εκτός από το να ζείς και να απολαμβάνεις το τώρα!


Να ξέρεις πως έχεις ανοικοδομήσει νέα, καλύτερα και πιο γερά θεμέλια για τις επόμενες χρονιές!


2020 σε αποχαιρετώ με αγάπη και σ΄ευχαριστώ που ήσουν μια τέλεια-ατελής χρονιά για όλους μας!!


98 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page