top of page

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Έγινε ενημέρωση: 13 Σεπ 2020


Ο Δαρβίνος είπε ότι δεν είναι ούτε το πιο έξυπνο αλλά ούτε και το πιο δυνατό είδος που θα επιβιώσει αλλά αυτό που μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα και πιο αποδοτικά στις αλλαγές. Το πιο ευέλικτο δηλαδή!!

Και ο άνθρωπος έχει αποδείξει – διαμέσου των αιώνων – ότι έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να ελίσσεται στις αλλαγές και στις διαφοροποιήσεις του περιβάλλοντος του. Γι΄ αυτό και σαν είδος έχει καταφέρει να επιβιώσει και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που του έχουν δοθεί για να προοδεύσει και να εξελιχθεί.

Αν υιοθετήσουμε αυτή την αρχή, τότε μπορούμε και σαν ξεχωριστές οντότητες να αντιμετωπίσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στις προκλήσεις που συναντάμε.

Όταν μάθουμε να είμαστε ευέλικτοι και να στρέφουμε οποιανδήποτε κατάσταση προς όφελος μας, τότε αυτό σημαίνει ότι έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε το στοίχημα!!

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες στη ζωή μας, πάντα θα είναι μαθήματα για μας. Και τα μαθήματα είναι ένας τρόπος που αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας. Και τότε, μπορούμε να δούμε καθαρά τις ευκαιρίες και όλα όσα ξεδιπλώνονται μπροστά μας! Και είναι κάπου εκεί που η ζωή μας γίνεται καλύτερη!

Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν όλες μας τις εμπειρίες, τις εύκολες και τις ευχάριστες, αλλά συνάμα και τις δύσκολες. Τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις μας!

Γιατί μέσα από όλα εξελισσόμαστε και δυναμώνουμε την ψυχή και την ανθεκτικότητά μας!


80 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page