top of page

Αγάπη Vs Φόβος


O φόβος, ο πιο τρομακτικός και επικίνδυνος μας εχθρός…


Είναι αλήθεια όμως τόσο επικίνδυνος; Ή μήπως εμείς του δίνουμε τροφή, μήπως εμείς τον αφήνουμε να κυριαρχήσει στις ψυχές μας και να μας εγκλωβίσει σε αδιέξοδα και αντιστάσεις;

Να ξέρετε πως το αντίδοτο υπάρχει, αλλά στις μέρες μας πολύ δύσκολα πιστεύουμε σε αυτό. Κι όμως είναι εκεί! Και σε μεγάλες ποσότητες, ανεξάντλητο! Φτάνει να βρούμε τον τρόπο να το πάρουμε αλλά και τον τρόπο να μάθουμε να το δίνουμε απλόχερα. Ποιο είναι αυτό το αντίδοτο; Μα φυσικά η Αγάπη!!


Πριν μερικές μέρες βίωσα και εγώ μια πολύ τρομακτική εμπειρία, μια εμπειρία που έδωσε τροφή στον φόβο και τον άφησε να φωλιάσει στην ψυχή μου και να με κυριεύσει. Βρισκόμουν στο εξωτερικό, στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, σε ένα σεμινάριο, όταν παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με τη μέση μου, που με καθήλωσε και με έκανε να νοιώσω αβοήθητη και εκτεθειμένη. Και ήταν εκεί που με κυρίευσε ο φόβος για το άγνωστο, για τον πόνο που έφερνε δυσφορία και ταλαιπωρία αλλά και για όλα όσα δεν μπορούσα να κάνω και να ελέγξω. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα, μακριά από το σπίτι μου, από το γνώριμό μου περιβάλλον… Έξω από την ζώνη άνεσής μου!


Και όμως, γνώριζα πως έπρεπε να αντισταθώ στον φόβο, ήξερα πως υπήρχε η διέξοδος και έπρεπε να την βρω! Και ήταν ακριβώς τότε που ανακάλυψα και το αντίδοτο! Ήταν εκείνη τη στιγμή που όλοι οι άνθρωποι που ήταν μαζί μου στο σεμινάριο, με αγκάλιασαν, μου έδωσαν ΑΓΑΠΗ – ο καθένας με τον τρόπο του – με εμψύχωσαν, μου συμπαραστάθηκαν έμπρακτα και μη, τόσο ανθρώπινα και τόσο αυθόρμητα! Και πραγματικά, όλο αυτό έκανε τον φόβο μου να διαλυθεί!! Μπορεί να μην έφυγε ο πόνος και η δυσφορία, αλλά ο φόβος εξαφανίστηκε!! Και πραγματικά, ήταν μια πανέμορφη στιγμή για μένα, ένα δώρο που μου δόθηκε τόσο αναπάντεχα και τόσο απλόχερα την μέρα των γενεθλίων μου!


Με όλο αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες βδομάδες, ο φόβος έχει βρει ξανά έδαφος ανάμεσα μας. Έχει φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων, διογκώνεται με τα media και κυριεύει το μυαλό μας. Φυσιολογικά από μια άποψη και λίγο υπερβολικά από μια άλλη. Να ξέρετε όμως ότι ο φόβος πάντα διογκώνει το πρόβλημα και δεν αφήνει την κατάσταση να εκτονωθεί. Ο φόβος τρέφει την πανδημία, την κάθε πανδημία, την αδυναμία μας, την απραξία και την στασιμότητά μας!


Το αντίδοτο; Μα φυσικά η Αγάπη...


Η αγάπη για τον εαυτό μας, για την οικογένεια, για τον συνάνθρωπο, για τη φύση, για τη δημιουργία, για τον Θεό, για ό,τι ανώτερο μας εκφράζει...


Βρείτε μέσα σας κάτι το οποίο σας δίνει ώθηση να μεγαλώσετε την Αγάπη... Να την πολλαπλασιάστε, να την χαρίσετε άφθονη γύρω σας, στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά αλλά και μακριά από εσάς. Η ανθρωπότητα χρειάζεται επειγόντως το αντίδοτο!

Η Αγάπη, δεν γνωρίζει σύνορα, δεν διακρίνει εθνικότητες και χρώματα. Στείλτε την παντού, δείτε την να ανθίζει σε ένα λουλούδι στον κήπο σας, σε ένα αστέρι στον βραδινό ουρανό, στον ήλιο που γεννιέται το πρωί, στο πρόσωπο ή στη φωνή ενός αγαπημένου σας ανθρώπου μέσα από τη γραμμή του τηλεφώνου.


Και τότε πραγματικά, θα δείτε τον φόβο να εξαφανίζεται!! Όπως εξαφανίστηκε και ο δικός μου φόβος εκείνη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη.


Και τότε τα πράγματα θα αλλάξουν, θα γίνονται όλο και καλύτερα για όλους μας!

Έχουμε στα χέρια μας το αντίδοτο, έχουμε αυτή τη δύναμη λοιπόν!

Ας την χρησιμοποιήσουμε!!

117 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page